Ze’ev sensei, goede vriend van de dojo, uit IsraĆ«l is in Nederland. Jaarlijks komt deze ontzettend sympathieke leraar naar ons land om een aantal stages te geven in diverse dojo’s. Daarbij komt hij altijd ook naar de ASD in Delft.

Bij ieder bezoek geeft hij ook eerst een kinderles. Deze sensei kan heel goed verhalen vertellen en Aikido uitleggen op een manier die niemand anders kan. Onze Aikido-kids luisteren dan ook naar de mooie verhalende les die de sensei geeft.

Aan het einde van de kinderles beginnen de volwassenen binnen te komen. Ook van onze vrienden uit Rhoon is een mooie delegatie gekomen. In het totaal staan er uiteindelijk 47 mannen en vrouwen op de mat om de les van de sensei bij te wonen.

Ze’ev sensei behandelde in zijn gastlessen een meer filosofische kant van aikido waar hij over 3 pijler sprak; diligence, vertrouwen en liefde (diligence, trust or faith and love). Daarnaast werd er geoefend met 3 timings voor het inzetten van technieken. Vanuit stilstand, uit beweging/volgend en initiĆ«rend.

Een super mooie les en avond!

Bedankt Ze’ev sensei!