Toen

Het ontstaan van de ASD

De Aikido Stichting Delft is opgericht door Charles Kientz en Tineke Colpa in 1984 als onderdeel van Haagse NCAC (Nederlandse Culturele Aikido Club). In enkele jaren groeide het leden aantal  zo snel dat in 1987 de ASD officieel werd ingeschreven bij de KvK. In dat zelfde jaar behaalde Charles zijn shodan diploma (1e dan).  Aikido in Nederland was nog klein en onbekend in die tijd. Mensen met een shodan- en bondslerarendiploma begonnen vaak een dojo om het populairder wordende Aikido verder te verspreiden, zo ook Charles en Tineke. Het oprichtingsbestuur van de ASD bestond uit: Tineke Colpa, Nel van der Gugten, Charles Kientz, Magda Etienne, Peter Bacas en Paul Fransen.

Na de oprichting ging de ASD actief verder. Samen met de gemeente Delft door bijvoorbeeld demonstraties bij de Delft Dagen. Samen met de TU Delft bij sportevenementen.  Ook worden er eigen open dagen georganiseerd en wordt aandacht via kranten en radio gezocht. Kortom, via media, demonstraties en samenwerkingen bleef en blijft de ASD de sport breed uitdragen.

Sportief worden er al jaren leraren (sensei’s) uit binnen- en buitenland aangetrokken om gastlessen te geven. Speciaal hierbij waren de terugkerende lessen van Bacas sensei en zijn leraar Fuijta sensei. Nu worden er bijna maandelijkse stages binnen onze bond, Aikikai Aikido Doushi, georganiseerd met diverse sensei van de verschillende dojo’s binnen en buiten de bond. Ook maakt de ASD deel uit van Aikido Nedeland (website AN). Hiermee wordt de sport bij de ASD in zijn volle breedte belicht en beoefend.

De ASD groeide in de jaren uit tot de plek voor Aikidoka’s uit Delft en omstreken zoals Ypenburg, Den Hoorn, Rijswijk of Pijnacker. Met een stabiel en gezond ledenaantal is de ASD een vast begrip in Delft en in de Aikido wereld.

Stage 2005 met Fujita Sensei
Stage 2005 met Fujita Sensei

Nu

De ASD in Delft
Stage 2005 met Fujita Sensei

Ook nu is de Aikido Stichting Delft erg actief in Delft. We doen mee met de Delft Sportweek van Heel Delft Sport, hebben regelmatig open dagen en zijn actief bij Sporten in Delft

De ASD doet ook mee met de Delftpas. Daarom krijgt de houder van een Delftpas 25 euro per jaar korting op de contributie. Voor meer informatie op Delftpas bij de gemeente Delft

Natuurlijk zijn geïnteresseerden altijd welkom bij ons op de mat. Stuur een berichtje via het contactformulier of bel.