Dit zijn wij, aangenaam!

Een grote groep enthousiaste mensen, jong & oud, man en vrouw, soms met handicap, die samen trainen. Iedereen is welkom! Dit zijn de mensen die bij ons lesgeven.

Charles Kientz

6e dan Aikikai Aikido

Charles Kientz, (21-12-1950), geeft vanaf mei 1985 aikidolessen in Delft. Na het behalen zijn shodan (1e dan) in 1987 werd de Aikido Stichting Delft (ASD) opgericht. Sinds 1987-heden is hij hoofddocent, dojohouder en bestuurslid van de Aikido Stichting Delft (ASD).

In januari 2014 ontving hij zijn rokudan (6e Dan) diploma van Hombu dojo (Japan). Hij was mede-oprichter van de CABN en is mede-oprichter van onze bond, Aikikai Aikido Doushi.

Jan Lieffering, 5e dan Aikikai Aikido

Jan Lieffering

6e dan Aikikai Aikido
1e dan Judo

Jan Lieffering (16-01-1945) geeft vanaf 1996 Aikido lessen in Delft. Jan heeft een lange budocarrière achter de rug. Hij was 30 jaar lang een fanatieke judo-beoefenaar. Hiernaast heeft hij ook taekwando gedaan.

Toen hij in 1987 kennis maakte met Aikido trokken hem de volgende elementen aan: de symmetrie en het niet blokken, maar meegaan met de beweging. In 1998 heeft Jan zijn shodan (1e dan) diploma behaald en in 2021 heeft hij zijn rokudan (6e dan) diploma ontvangen.

Jan geeft zowel beginners als gevorderde les. Ook verzorgd hij samen met Fred de maandelijkse wapenles.

Ed Prins

4e dan Aikikai Aikido

Geboren in 1954. Vader van drie kinderen en opa van zeven kleinkinderen.

Ed is met Aikido begonnen toen hij 41 was. Hij geeft sinds 2007 de beginners les waarbij naast de veiligheid het plezier van het leren vooropstaat.

Ed geeft regelmatig de beginners les op zaterdag en is ook vermaard om zijn “hoe overleef ik mijn eerste aikidoles”-les.

Sandra Kaandorp

4e dan Aikikai Aikido

Sandra Kaandorp traint bijna 25 jaar aikido. Per toeval is zij bij aikido terecht gekomen en per jaar enthousiaster geworden. Zij geeft de kinderen op donderdag les, samen met Ivo. Ook geeft Sandra regelmatig les op de donderdagavond.  Sandra heeft in 2018 haar 4e Dan mogen ontvangen.

In het dagelijkse leven is Sandra docent voor dove en meervoudig gehandicapte jongeren. Ze spreek natuurlijk ook gebarentaal. Deze jongeren geeft ze ook weerbaarheidstraining. Ze heeft zelfs in Ethiopië en Zuid Afrika aikidoles en weerbaarheid gegeven aan gehandicapten!

Ivo van der Lans

3e dan Aikikai Aikido

Ivo (19-06-1975) is in 1982 begonnen met Judo en werd daarna, via diverse sporten, heel actief binnen Scouting. In 2009 kwam daar Aikido bij waar hij sinds 2011 assisteert bij de kinderles.

Nu geeft Ivo de kinderen les, samen met Sandra, en combineert daarin het zoeken naar je eigen vrijheid, accepteren van leidraad, en het maken van keuzes. “Heel belangrijk: Aikido doe je met een brede glimlach!”

Fred Veer

5e dan Aikikai Aikido

Fred Veer (15-04-1964) doet al sinds 1989 aikido bij de Aikido stichting delft en inmiddels zijn 5e dan. Ook is hij een gediplomeerd aikidoleraar en schermleraar. Hij heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in de technische aspecten van het Aikido.

Fred geeft samen met Jan Sensei de maandelijkse wapenlessen op vrijdagavond en geeft regelmatig beginners les op zaterdag.

Man Yen Cheung

4e dan Aikikai Aikido

Man Yen haalde haar niveau 2 lerarenexamen in 2021 samen met Tom. Zij beoefent al jaren Aikido en combineert dit graag met haar andere passie Tai Chi.

Man Yen geeft les op de donderdagen in de Mina Kruseman dojo.

 

Tom Koorneef

3e dan Aikikai Aikido

In 2021 haalde Tom, samen met Man Yen, het Aikdo Nederland lerarenexamen niveau 2. Tom heeft een achtergrond in Judo en Karate. 

Als judoka deed hij competitie op Nationaal Niveau en op latere leeftijd stapte hij over op Aikido. 

Tom geeft les aan de beginner en brengt zijn ervaring als Judoka en karataka regelmatig in bij zijn lessen.

 

Jacqueline van der Linden

1e dan Aikikai Aikido

 

 

Bjorn Okkerse

1e dan Aikikai Aikido

In 2024 heeft Bjorn samen met Jacqueline zijn leraren opleiding gedaan bij Aikido Nederland. Naast Aikido traint Bjorn ook Wing Chun geeft inzichten door vanuit die martial art naar Aikido

 

 

Gastdocenten

Gedurende het hele jaar ontvangen wij gastdocenten in onze dojo. Hieronder enkele sensei die ons ieder jaar bezoeken. Om een idee te krijgen van de activiteiten kun je kijken in onze nieuwspagina.

Ze’ev sensei is een zeer inspirerend leraar uit Israel die ons ieder jaar bezoekt

Peter Floor sensei, een bevriend leraar uit Spijkenisse die ieder jaar ons bezoekt voor een mooie gastles

Yamashima sensei, een zeer ervaren leraar uit Japan bezoekt ons ieder jaar en geeft zeer mooie lessen.

Bestuur

Naast vertegenwoordiging door de leraren bestaat het bestuur van Aikido Stichting Delft uit de volgende personen:

Charles Kientz

Voorzitter ASD en "Person in Charge" van Aikikai Aikido Doushi

Jacqueline v.d. Linden

Secretaris

Tom Koorneef

Penningmeester

Jan Lieffering

Bestuurslid

Geert Joode

Bestuurslid