Vandaag was Yamashima Sensei (7de Dan Aikikai) bij ons op bezoek. De sensei komt bijna ieder jaar voor een aantal seminars naar Nederland en wij als ASD zijn altijd ongelofelijk blij dat hij daarbij ook in onze dojo les geeft. De lessen van Yamashima Sensei zijn zeer geliefd en met reden. In de trainingen wordt speciale aandacht besteed aan de connectie met de Uke. Hij geeft demonstraties en is in staat met de kleinste bewegingen zijn ukes in beweging te krijgen en houden. De anderhalf uur les is in een flits voorbij.

Na de eerste sessie was het tijd voor de lunch, een heerlijke lunch verzorgd door onze zaterdag vrienden uit Amsterdam en Rhoon. Erg lekker, bedankt daarvoor!

In de tweede sessie gaat Yamashima Sensei door met de connectie van Uke en Tori. Hij benadrukt daar bij dat de centrums van beide op een lijn,moeten komen. Aan het einde van de tweede sessie was er ook nog tijd voor een stukje filosofische discussie. Ontzettend interessant om te horen hoe een sensei met 60 jaar ervaring kijkt naar onze sport!

Yamashima sensei ontzettend bedankt voor deze mooie dag!