Een of twee keer per jaar komt de bevriende sensei Ze’ev langs. Ze’ev is een zeer ervaren leraar (6e Dan) uit Israël die regelmatig een kleine toer door Nederland maakt. Hij bezoekt dan standaard een aantal dojo’s en daarbij slaat hij Delft nooit over.

Ze’ev geeft ook altijd de jeugd les. Met mooie verhalen, soms uit de japanse mythen, weet hij iedere keer weer de principes van Aikido aan de kinderen uit te leggen. Taal is bij Ze’ev eigenlijk geen barrière meer. De jeugd les was dan ook druk bezocht en alle kinderen waren erg enthousiast aan het einde van de les.

Ook voor de volwassenen weet Ze’ev altijd een mooie les te maken. Deze keer met het thema FudoShin, wat zoveel betekend als de “onbeweegbare geest”. FudoShin is een budo-begrip dat op vele martial arts van toepassing is en deze sensei weet ook hier met goede verhalen en oefeningen het begrip uit te leggen. Dat wil niet zeggen dat we niet bewogen hebben, zeker niet. Op een volle mat met bijna 40 mannen en vrouwen werd er behoorlijk hard getraind.

Dank sensei Ze’ev en dank aan alle gasten die we van de verschillende dojo’s hebben mogen ontvangen.

Het was weer een top-avond!