Dinsdagavond merkte je het al bij het opkomen van de mat. Een gezonde spanning bij verschillende mensen. Dat is niet zo gek want vandaag is het tijd voor de 2e ronde kyu examens.

Veel mensen hebben de afgelopen tijd weer veel getraind en hebben hun sport weer lekker opgepakt. De eerste ronde examens was voor de mensen die eigenlijk de hele corona-periode (voor zover toegestaan) hadden doorgetraind. Dat ging via Zoom, buiten en zonder contact soms weer binnen. Deze ronde is voor de mensen die, nu we weer mogen, helemaal terug zijn op de mat. En dat zijn er een hoop. 14 mensen doen vandaag kyu examen.

Het een soort afvalrace, Alle kandidaten beginnen op de mat en laten de afgeroepen technieken zien. Langzaam worden de oefeningen moeilijker en mogen de lager graden gaan zitten, hun examen zit er op. Totdat de hoogste examenkandidaten overblijven. Zij ronden ook hun examen af en dan volgt er overleg.

De examinatoren overleggen over de resultaten en bespreken hun bevindingen. Dat iedereen weer lekker aan het trainen is bleek wel weer. Alle kandidaten zijn geslaagd en mogen met trots een extra kyu graad in hun boekje erbij krijgen.

Gefeliciteerd allemaal !