Nadat alle Corona-maatregels langzaam weer werden losgelaten hebben steeds meer Aikidoka’s hun weg naar de tatami (mat) weer gevonden. Sommige hebben de afgelopen 2 jaar doorgetraind wanneer dat kon, met contact, zonder contact en via Zoom. Anderen moesten bijvoorbeeld zorgen voor anderen of hadden persoonlijke redenen om niet te trainen. Gelukkig is die tijd nu voorbij en hebben we de afgelopen maanden weer lekker kunnen trainen en genieten van onze mooie sport!

Dat er getraind was, was goed te zien. Gisterenavond waren de Kyu examens voor de tieners en volwassenen. De tieners hebben voor de eerste keer meegedaan met de volwassenen examens. Dat bleek een goede keuze want de tieners lieten erg mooi Aikido zien! Na een warming up en korte les van Ivo, begonnen de examens.

De examens brengen altijd wat extra spanning met zich mee. Je kan het allemaal wel maar… je moet het wel laten zien. Gelukkig ging het heel erg goed en konden de meeste mensen goed laten zien wat ze de afgelopen maanden hadden opgehaald en bijgeleerd. De examens werden afgenomen van 6 naar 1 totdat alleen Peter nog over was voor zijn 1e kyu examen. Alle kandidaten zijn geslaagd en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Ook dat mag weer dus hadden we een kleine borrel georganiseerd zodat we konden vieren dat de examens gedaan en gehaald waren!

Examenkandidaten gefeliciteerd en op naar de volgende Kyu… of je shodan-examen!