Vandaag was Ernesto Ladavas Sensei bij ons voor zijn maandelijks bezoek. Onze technisch directeur van de CABN had weer een leuke en interessante les voorbereid. Er was voor beginner en gevorderde weer genoeg te leren… en dan ook nog het leren, leren. Ernesto Sensei benadrukt in deze les dat je moet kijken naar een uitleg in 4 delen. De bovenkant van het lichaam met nadruk op de armen, het midden van het lichaam met nadruk op het centrum, de onderkant van het lichaam met nadruk op het voetenwerk en als laatste het geheel van het lichaam.

Een ander belangrijk punt in de les was de balans van het gewicht op de voeten van de uke. Dit werd uitgelegd aan de hand van de techniek Shomen Uchi Ikkyo. Erg mooi om te oefenen. Ernesto Sensei had ook nog een mooie tip voor de mensen die met het openbaar vervoer reizen; concentreer je op de lage tonen (focus oefenen), test je balans als je staat (je centrum trainen) en kijk open om je heen ipv je te concentreren op de ogen tegenover je (holistische kijk).

Als laatste was er nog één les te leren vandaag, controleer altijd of je niet nog oude sokken in je schoenen hebt zitten voordat je ze aantrekt 😉

Het was weer een mooie en interessante les

Ernesto bedankt!