Gisterenavond 19:15, tijd voor een speciale les. Vandaag zijn namelijk de Kyu examens. Een aantal aikidoka’s hebben namelijk de afgelopen coronamaanden hard doorgetraind. Via Zoom, op afstand binnen, op afstand buiten, met wapens, met wapens als uke, ademhalingstrainingen, noem het maar op. Alles om maar met Aikido bezig te kunnen zijn in deze vreemde tijd. In al die verschillende sessie zijn er tal van onderwerpen belicht die in andere tijden soms wat wegvallen. En dat dat effect heeft gehad is wel duidelijk.

Vanavond mogen 6 aikidoka’s hun Kyu examens doen. Links en rechts is er best wat nervositeit te bespeuren maar iedereen lijkt er klaar voor. Na het groeten gaat het los, de ene na de andere techniek wordt afgeroepen en dan aan de kandidaten om dit zo goed en mooi mogelijk uit te voeren. Nadat de ukes aardig wat vlieguren hebben gemaakt worden de verschillende kyu examens één voor één afgerond. Aan het einde staat alleen Allette nog op de tatami. Zij mag als laatste door. Dat komt omdat zij de hoogst gegradueerde Kyu kandidaat is, 1e kyu. Als zij haar jiyu waza heeft afgerond wordt het stil.

De examencommissie gaat in overleg. Daarna worden alle kandidaten één voor één opgeroepen. Met een persoonlijke aanwijzing of compliment slagen alle kandidaten!

Gefeliciteerd ! Ga zo door en vooral lekker trainen!