Afgelopen weekend reisden 23 Aikidoka’s van de ASD af naar Ameland. Doel, het bezoeken van de vriendenstage. De vriendenstage wordt georganiseerd door Ze’ev sensei uit Israel, Lawrence sensei uit Amsterdam en Paul Sensei van de Hagukumi dojo in Den Haag.

Vrienden van allerlei verschillende dojo’s uit Nederland komen naar Ameland om daar samen te trainen, oude vrienden te zien en nieuwe vrienden te maken. Dit jaar was er ook een groep van 13 aikidoka’s met Ze’ev sensei mee gekomen uit Israel en waren er enkele mensen uit Mechelen! Kortom een mat vol leuke, enthousiaste en gezellige mensen die sowieso een ding gemeen hebben, een voorliefde voor Aikido!

Er waren diverse stages, soms gegeven door 1 leraar maar ook regelmatig door verschillende leraren. Ook buiten de mat werden er dingen samen gedaan, stretching op het strand, een gezamelijk diner in een restaurant in de buurt of pannenkoeken eten onder de vuurtoren. Genoeg te doen!

Op zondagochtend was er een herkeningsstage ter ere van Peter Bacas sensei (overleden 2006). Peter Bacas sensei was een drijvende kracht achter AIkido in Nederland en leraar van vele hedendaagse sensei. Zijn vrouw en dochter hadden een fantastische film gemaakt met oud materiaal uit de archieven van de sensei.

Paul Jungschlager sensei werd verrast met een grote eer. Hij heeft namelijk de 6e dan gekregen! Ook werden er examens afgenomen. Cornelia en Gijs deden examen voor shodan (1e dan) . Peter, Martijn en Jan gingen op voor sandan (3e dan). De examens zagen er fantastisch uit. Met veel lovende woorden van de examencommissie zijn alle 5 de kandidaten geslaagd. Nogmaals heel erg gefeliciteerd!

Met nog een laatste stage na de examens en een feestje op de zondagavond werd het weekend afgesloten.

Iedereen bedankt voor een ongelofelijk leuk weekend! Volgend jaar zeker weer!