Dinsdagavond, half 8 zitten we in gi (aikidopak) op de rode rand van de mat in onze Dojo. Het lijkt wel maanden geleden dat we hier waren, sterker nog het IS maanden geleden. Allemaal mensen met een grote glimlach. We bereiden ons voor op een les op afstand. Nog voor we beginnen pakt Charles sensei een papiertje waarop een email is uitgeprint.

Het is een bericht van NOC NSF. Vanuit de diverse sportbonden was gevraagd hoe NOC NSF de nieuwe corona maatregelen ziet. Als lid van NOC NSF volgt Aikido Nederland deze richtlijnen. De sensei leest voor dat we vanaf vandaag weer met contact mogen sporten! We kunnen weer aikido-en! Vanuit het bestuur wordt wel aangegeven dat er getraind wordt met een vaste partner en dat fysiek contact nog niet hoeft als je dat niet wilt.

De aanwezigen vandaag wilden echter allemaal met contact trainen dus het groepje contactloos was er niet. Na een warming-up met yoga elementen en een ukemi training van Ivo konden we dan ook weer met het echter werk beginnen! Heerlijk om weer te trainen. Een heleboel blije mensen op de mat. Aan het einde van de les was er nog meer goed nieuws. We gaan ook weer op de zaterdag trainen dus het voorlopige schema is:

  • Dinsdag 19:30 – 21:00 – Binnen op de van Tienhovenstraat,
  • Donderdag 19:30 – 21:00 – Buiten, zonder contact, bij het Kruithuis
  • Zaterdag 10:00 – 11:30 – Binnen op de van Tienhovenstraat,

Hopelijk zien we snel iedereen weer terug op de tatami!