Aikido

wat is dat eigenlijk?

Definitie

Aikido is een Japanse martial art die gebaseerd is op ontwijken, lichaamsworpen en klemmen. Met Aikido kunnen agressie en geweld snel en veilig geneutraliseerd worden zonder het toebrengen van letsel aan de andere partij.

Voor veel beoefenaars gaat Aikido echter verder dan de fysieke omschrijving. Achter de sierlijke en dynamische technieken, waarbij de energie van een aanval effectief omgebogen en in het voordeel van de Aikidoka wordt gebruikt, gaat een symboliek schuil die op veel meer gebieden toepasbaar blijkt. Zo vormt de filosofie achter Aikido voor velen een raamwerk voor studie, werk en sociaal leven.

Geschikt voor iedereen

De technieken van Aikido gebruiken de energie van de aanvaller in het voordeel van de Aikidoka. Dit maakt dat je niet sterk hoeft te zijn om toch goed mee te kunnen trainen. Met Aikido kunnen de kleinste vrouwen grote mannen vellen.

Ook leeftijd speelt geen rol. Bij Aikido Stichting Delft is het oudste lid reeds de zeventig gepasseerd en we kennen voorbeelden van mensen die na hun tachtigste nog op de mat stonden.

Introductiecursus

Benieuwd of Aikido iets voor jou is?

Je kan altijd een keer langskomen om te kijken. Het is natuurlijk veel leuker als je meteen meedoet. Als je na één of twee proeflessen verder wil gaan bieden we een introductiecursus aan tegen een aantrekkelijk tarief.